Naar de inhoud

EMCI beroepsopleidingen Jachtmakelaars Scheepsmakelaars Makelaars woonschepen &-arken Experts pleziervaart Maritieme arbiters & mediators Jachthavenmeesters (voorheen: DOC Maritiem)

EMCI Register heeft geaccrediteerde agentschappen aangesteld die erkende EMCI (basis) beroepsopleidingen, trainingen en permanente opleiding aanbieden voor zowel kandidaat EMCI certificaathouders als bestaande EMCI certificaathouders of die zijn belast met het toezicht op en de uitvoering van EMCI examens, zoals kennis- en vaardighedentoetsen.
In de periode 1995 - 2012 heeft DOC Maritiem alle beroepsopleidingen voor de jachtmakelaars, scheepsmakelaars en makelaars woonarken & -schepen uitgevoerd. Tot de zomer van 2011 is dit gebeurd in de vorm van privaat avondonderwijs uitgevoerd op de leslocaties van de Hoge School Utrecht. Vanaf de zomer 2011 is de gehele opleiding omgebouwd tot zelfstudie. Op de manier is invulling gegeven aan het feit dat het avondonderwijs niet langer haalbaar was op basis van de lange reistijden en dat veel studenten flexibiel willen studeren binnen een eigen tijdpad. Vanaf 2013 zijn alle opleidingen en trainingen van DOC Maritiem ondergebracht bij Global Network Group en is DOC Maritiem als zelfstandig bedrijf opgehouden te bestaan.
Global Network Group biedt de student via een eigen online leer- en examenomgeving een digitale basisopleiding aan die bestaat uit readers en die aansluiten op de eind- en toetstermen van de EMCI theorieexamen (kennistoetsen). Met behulp van de readers kan de student zich 24/7 online op de eigen thuis- of werklocatie en binnen een eigen tijdpad gedegen voorbereiden op de EMCI examens. Alle EMCI examens zijn in de prijs inbegrepen zodat de student proefexamens kan afleggen en kan deelnemen tot een voldoende resultaat is behaald (slagingsgarantie). Het lesmateriaal en de examens staan onder toezicht van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen (NBMS).
De opleiding bestaat uit drie modules en bijbehorende examens:
GNG.NL.0110 Oriëntatie scheepstechniek
GNG.NL.0120 Praktijk & Ondernemen
GNG.NL.0500 Oriëntatie Nederlands recht
+ Kennistoets EMCI.NL.0110 OST
+ Kennistoets EMCI.NL.0120 P&O
+ Kennistoets ADR.NL.0500 ONLR
KLIK HIER voor de tarieven & voorwaarden van de modules en examens.
KLIK HIER voor het aanvragen van een offerte voor & informatie over de EMCI beroepsopleiding maritiem makelaar
Opmerking: Er bestaan mogelijkheden voor vrijstellingen of het toetsen van uw individuele opleiidngscurriculum. Neem contact op met ons secretariaat voor het bespreken van de mogelijkheden.
BASISOPLEIDING EMCI EXPERT PLEZIERVAARTUIGEN
Om EMCI expert pleziervaartuigen te worden is het verplicht om te beschikken over een met voldoende resultaat afgeronde technische vooropleiding (minimaal MBO Niveau) of over een vergelijkbaar denk- en werkniveau te beschikken. Naast deze vooropleidingseis dient de kandidaat certificaat de verplichte EMCI beroepsexamens (EMCI kennistoetsen) te hebben behaald.
Voor de student die expert pleziervaartuigen wil worden geldt dat de opleidingsmodule GNG.NL.0110 en het examen EMCI.NL.0110 komen te vervallen en dat de opleidingsmodule GNG.NL.0210 en het examen EMCI.NL.0210 in de plaats komen van de '0120' module & examen. Daarnaast dient de student die wil certificeren als EMCI expert pleziervaartuigen dus aan te tonen dat hij / zijn over de gevraagde technische vooropleiding op minimaal MBO beschikt.
KLIK HIER voor de tarieven & voorwaarden van de modules en examens.
KLIK HIER voor het aanvragen van een offerte voor & informatie over de EMCI beroepsopleiding expert pleziervaartuigen
Opmerking: Er bestaan mogelijkheden voor vrijstellingen of het toetsen van uw individuele opleiidngscurriculum. Neem contact op met ons secretariaat voor het bespreken van de mogelijkheden.
BASISOPLEIDING EMCI JACHTHAVENMEESTER
Om te certificeren als EMCI jachthavenmeester is het verplicht over minimaal 4 opleidingscertificaten te beschikken binnen de onderstaande toegelaten kennisgebieden. Opleidingen en trainingen binnen deze kennisgebieden worden door uitlopende aanbieders verzorgd.
Overzicht EMCI toegelaten kennisgebieden jachthavenmeester (minimaal 4 noodzakelijk om EMCI te certificeren)
 • Basiskennis nationale wet- & regelgeving (o.a. BOA, ONLR)
 • Brandbestrijding (o.a. STCW certificaten)
 • Communicatie
 • Conflicthantering 
 • EHBO | Bedrijfshulpverlener
 • Gastheerschap voor gasten, schepen & jachten
 • Hijsen van schepen en jachten (o.a. Veilig hijsen HISWA certificaat)
 • Horeca (o.a. vakbekwaamheid cafébedrijf, sociale hygiëne & veiligheid)
 • Incidenten & calamiteiten 'handling' (o.a. STCW certificaten)
 • Omgaan en varen met schepen en jachten (o.a. RYA certificaten)
 • Nautische wet- & regelgeving (o.a. ex Nautop certificaten)
 • Technische scheepskennis (o.a. MAROFF / STCW certificaten, OST)
 • Veiligheid (o.a. STCW certificaten)
Meer informatie nodig of vragen?  Wij geven u met plezier antwoord op al uw vragen.
Neem contact met ons op via e-mail info@global-network-group.eu of telefoon +31 (0)88 0038780.